Üdv, Laki Ádám vagyok Front-end és WordPress fejlesztő! Elsősorban front-end oldalon tevékenykedem, azonban a WordPress-nek köszönhetően elengedhetetlen, hogy foglalkozzak a szerveroldali megoldásokkal is. Az érdeklődésem középpontjában a WordPress áll, ami egy elképesztő rendszer, így igyekszem a lehető legjobban megismerni. Jelenleg a Webshark Kft.-nél dolgozom.

Szeretek tanulni, új, a webfejlesztéshez kapcsolódó technikákat megoldásokat megismerni. Úgy gondolom, hogy a tanulás egy nagyon hatékony módja, ha le is írjuk, amivel előzőleg megismerkedtünk, hiszen ahhoz, hogy valamiről biztosan tudjunk írni, már egész jól kell ismernünk. Többek között ezért is publikálok.

Pine

A Pine az angol nyelvű szakmai blogunk, amit Gergővel készítünk és menedzselünk.

WordPress

A WordPress napjaink legnépszerűbb CMS rendszere, ami köré egy külön iparág épült. Rengetegen nyújtanak valamilyen WP alapú szolgáltatást, vagy fejlesztenek bővítményt, témát. Főként téma fejlesztéssel foglalkozom, de a bővítmény készítés épp ugyanúgy érdekel. Egy ilyen típusú rendszerhez olykor igazi kihívás a fejlesztés, mivel rendkívül sok szabály ismerete szükséges.

WordPress fejlesztéseim során igyekszem a hivatalos dokumentációban leírt előírásokat követni, ami alap feltétele annak, ha a legtöbbet szeretnénk kihozni, teljesítmény és biztonság szempontjából az alkalmazásból.

Front-end

A webes tervezés már jó ideje a szenvedélyem. Lenyűgöz a weboldalak, alkalmazások összetettsége. Egy komplett oldal, vagy alkalmazás létrehozásához számos dologra kell figyelnünk, a tervezési alapelvektől, az optimalizáláson át, a teljesítményig. A front-end tervezés során kiemelt hangsúlyt fektetek a teljesítményre.

Fontos, hogy a kezemből kiadott oldalak, alkalmazások ne szenvedjenek többlet súlytól, a lehető leggyorsabbak és legoptimálisabbak legyenek. Éppen ezért folyamatosan kutatom és tanulom a legújabb, a területet érintő technikákat, módszereket!

Kapcsolat

Ha kérdésed, vagy egyéb észrevételed van, keress nyugodtan!